Hoofdpijn

Pijn in het voorhoofd, hoofdpijn en moe of pijn in het achterhoofd. Het zijn vaak gehoorde en vervelende klachten die verschillende oorzaken kunnen hebben.

Gemiddeld 20 % van de Nederlanders heeft minimaal één keer per week hoofdpijn. Onze hoofdpijntip: maak een afspraak bij Fysiovelperweg! Vaak worden deze klachten veroorzaakt door een klacht of pijn elders, denk hierbij aan de nek of kaak en daar hebben wij gespecialiseerde en professionele behandelingsmethodes voor ontwikkelt. Lees hieronder meer over onze behandel methodes van hoofdpijn.

De symptomen van hoofdpijn

Pijn kan verschillende vormen van pijn aannemen: kloppende, stekende, zeurende of drukkende hoofdpijn zijn daar veelvoorkomende voorbeelden van.
63 procent van de Nederlandse bevolking heeft wel eens last spierspanningshoofdpijn. Een vervelende pijn rondom het hoofd die zich kenmerkt door een drukkende of klemmende pijn rondom de schedel (“een bandgevoel”). De oorzaak van deze hoofdpijn zit niet in het hoofd, maar vaak net daaronder; de nek of de kaak.

Welke soorten hoofdpijn bestaan er?

Verschillende vormen van pijn kunnen ontstaan uit nekklachten. Dit kan bijvoorbeeld door toegenomen spierspanning van nek- of kaakspieren of vanuit het kaakgewricht zelf.

De meeste van deze vormen zijn goed te behandelen door Fysiovelperweg. Afhankelijk van het type hoofdpijn zal de klacht behandeld worden door een fysiotherapeut of één van onze manueeltherapeuten.

Soms gaat hoofdpijn gepaard met ernstige symptomen als misselijkheid, duizeligheid en zelfs braken. Bij twijfel, plotseling onverklaarbare sterke klachten of acute ernstige hoofdpijn met braken is het verstandig om eerst contact met uw huisarts op te nemen.

De behandeling

Bij het onderzoek wordt er eerst gekeken wat de oorzaak van de hoofdpijn is. Afhankelijk hiervan kan er samen met u een specifiek behandelplan gemaakt worden. Dit zou bijvoorbeeld mobilisatie van de nekwervels, spiertraining van kleine nekspiertjes, houdingstherapie, dry needling of behandeling van het kaakgewricht kunnen zijn.