Kinesiotape

2 handen die elkaar vasthouden

Wat is Kinesiotape?

Kinesiotape is een rekbare, gekleurde tape die wordt gebruikt bij de behandeling van spierblessures, behandeling van pijnpunten, sturing van het gewricht en lymfedrainage. Door de unieke eigenschappen van de tape is het mogelijk om meerdere dagen de tape op de huid te dragen zonder deze te vervangen of last te krijgen van huidirritatie.
De gedachte achter kinesiotape is dat door de rekbare eigenschap van de tape er tijdens beweging van de gewrichten en de huid er kleine rimpelingen ontstaan waar de tape de huid omhoog lift. Door dit effect vind er onder deze rimpeling een drukverlaging in het weefsel plaats waardoor er direct remming is op de pijnreceptoren en er een betere afvoer is van afvalstoffen en/of vocht.
Een ander veel gebruikt eigenschap van kinesiotape is dat de vezels van de tape altijd zullen trekken naar de basis van de tape. Dit biedt de mogelijkheid om de tape te gebruiken bij het verlagen of verhogen van spanning in de spier. Een spier kan immers verlengen of verkorten en afhankelijk van hoe de tape wordt gespannen over de huid kan de spier worden gefasciliteerd naar een verlenging (ontspanning) of verkorting (opbouwen van spanning). In het geval van een hoge spierspanning (bijvoorbeeld forse spierpijn) kan de tape dus verlichting brengen door te zorgen voor een ontspanning in de spier, maar ook voor een betere doorbloeding van de spier vanwege de rimpelingen in de huid tijdens beweging.

Krijg ik Kinesiotape vergoed?

Kinesiotape valt onder fysiotherapie en dit wordt veelal vergoed door uw aanvullende verzekering.
Wij hebben contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.
Er zijn uitzonderingen, waardoor soms de behandeling geheel of gedeeltelijk uit de basisverzekering vergoed wordt.
Meer weten over tarieven en vergoeding?