Nieuwsbrief

Vergoeding fysiotherapie in 2018

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur. Voor u hebben wij alvast uitgezocht welke verzekeringen de ruimste vergoeding hebben met betrekking tot fysiotherapie in het jaar 2018.
Dit zijn:

Aanvullende verzekeringen met onbeperkte vergoeding fysiotherapie:

Verzekeraar    Naam Pakket    Prijs Pakket (p.m.)   Selectie door zorgverzekeraar

Delta Loyd       Top                              € 133,02                           Nee

IZZ                    Top                              €  97,00                            Nee

PNO zorg        Compleet                     €  66,75                            Ja

ONVZ              TopFit                           € 56,73                             Ja

ONVZ              SuperFit                       € 110,67                           Ja

VVAA               Top                               €  54,90                            Ja

VVAA               Excellent                      € 112,50                           Ja

 Onbeperkt onder strikte voorwaarden:

Menzis             FNV zorg 4                   € 89,55             Nee     Na 40 x is toestemming nodig.

Friesland        Optimaal                       € 42,95             Nee     Na 36 x is toestemming nodig.

 Royale pakketten zonder medische selectie:

DSW                              Top                    €  35,00                      Nee                 Max. 27

De Amersfoortste        Uitgebreid        €  39,50                      Nee                 Max 21

In Twente                      Top                   €  35,00                      Nee                 Max 27

Stad Holland                Uitgebreid        €  47,25                      Nee                 Max 36

Stad Holland                Uitgebreid        € 59,75                       Nee                 Max 36

Let op, wij kijken niet naar de andere vergoedingen in de pakketten van deze verzekeringen. Voor een goed vergelijk sturen wij u door naar www.zorgwijzer.nl of naar www.consumentenbond.nl/zorgverzekering.                                                                                   Indien u aanvullende vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen.
Wij wensen u via deze weg alvast prettige feestdagen.

Plus-praktijk:

Op donderdag 13 april hebben we met goed gevolg de plus-audit doorlopen van zorgverzekeraar Achmea. De auditoren gaven aan dat we een goede kwaliteit van zorg leveren mede dankzij de breed georienteerde specialisaties die we bieden. Er werd beoordeeld op de indicatoren “Kwaliteitsbeleid”, “Dossiervorming”, “Communicatie”, “Inrichting & toegankelijkheid”, “Veiligheid, hygiëne & privacy” en “Innovatie & ondernemerschap”. We scoren een ruim voldoende tot goed op alle geëvalueerde indicatoren. Daarnaast waren de auditoren erg te spreken over de ambiance in de praktijk. Vol trots kunnen we dus mededelen dat we vanaf nu de titel Plus-Praktijk dragen bij deze verzekering!

Parkinsonnet:

Sinds april 2017 is onze collega Roelien Dilling lid geworden van het Parkinsonnet. Ze zal in mei en juni een 3-daagse cursus volgen om weer helemaal op de hoogte te zijn van de meest actuele behandelopties. Mocht uw zorgverzekeraar u aangeven dat u alleen mag revalideren in een praktijk die is aangesloten bij het Parkinsonnet dan kunt u dus gewoon bij ons terecht!

Master Bekkenfysiotherapeut:

In juli 2016 heeft Klaudie Bosch de 3 jarige opleiding Masteropleiding Bekkenfysiotherapie met goed gevolg afgerond. Zij is nu officieel een NVFB-geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Voortaan kunt u dus ook in onze praktijk terecht met bijvoorbeeld bekkenpijn rond de zwangerschap, ongewild urine- of ontlastingsverlies, pijnklachten in de onderbuik of klachten door een verzakking van de blaas, baarmoeder of endeldarm. 

Personele wisseling:


Per 1 januari 2017 geniet Gerard Limbeek van zijn welverdiende pensioen. Sinds 1979 was Gerard aan de praktijk verbonden als maatschapslid. Paula en Monique vormen vanaf nu samen de maatschap. 
Gerard’s specialisaties zullen worden overgenomen door Erik van de Kamp (handproblematiek), Roos ter Wijlen (schouderproblematiek) en Mattijs Damen (schouderproblematiek). Hoewel we Gerard zijn gewenste pensionering van harte gunnen, zullen wij hem als mens en fysiotherapeut enorm missen!     Per 1 januari 2017 is Frank Crooijmans ons nieuwe personeelslid. Hij is algemeen fysiotherapeut en hij heeft de opleiding tot manueel therapeut bijna afgerond. We zijn blij dat hij ons team komt versterken!

Nieuwe collega:

Ons team wordt sinds maart van dit jaar versterkt door collega Richende van Daatselaar. Richende zal voor onze praktijk de fysiotherapeutische behandelingen verzorgen in de dependance locatie “Zorg en Welzijn Arnhem”. Daarnaast behandelt zij mensen aan huis. Zij heeft veel affiniteit met de doelgroep ‘de ouder wordende mens’ en is voornemens om in september te gaan starten met de masteropleiding Geriatrische fysiotherapie. We hebben in Richende een hardwerkende, enthousiaste fysiotherapeute en gezellige collega gevonden.

Awardwinning abstract:

Onze collega Roelien Dilling neemt deel aan een projectgroep binnen de Sint Maartenskliniek waarin de behandeling van artrose van de heup en/of knie centraal staat. Een abstract (samenvatting) van een van de artikelen waarvan Roelien mede-auteur is heeft een award gewonnen tijdens een belangrijk reumatologie congres in Madrid. De titel van het artikel is “treatment beliefs underlying treatment choices” en beschrijft de behandelkeuzes die patiënten maken naar aanleiding van de opgedane kennis en ervaring die zij hebben omtrent de aandoening artrose. Het streven is om aan de hand van deze uitkomsten patienten zo goed mogelijk een behandeling op maat te kunnen bieden. Dit zult u als het goed is dus ook merken wanneer u vanwege artroseklachten aan de heup of knie bij Roelien onder behandeling bent.

Goed nieuws! Claudicatio Intermittens (etalagebenen):


Vanaf 2017 krijgt u 37 behandelingen fysiotherapie bij de behandeling van etalagebenen vanuit de basisverzekering vergoed! Men heeft deze verandering doorgevoerd, omdat wetenschappelijk is aangetoond dat oefentherapie vaak tot betere resultaten leidt dan een operatie. Heeft u etalagebenen en heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op! Onze collega’s Mattijs Damen en Erik van der Kamp zijn aangesloten bij het claudicationetwerk.

Patiënt tevredenheid: 

Onlangs ontvingen we van Qualizorg een certificaat met de uitkomst van patiëntentevredenheids-onderzoeken over het jaar 2016. Voor onze praktijk zijn er 193 geretourneerde enquetes verwerkt. Het blijkt dat u ons een gemiddeld cijfer van 8.9 heeft gegeven. We zijn heel blij met dit mooie resultaat! We hopen van harte dat we in de toekomst dit resultaat mogen evenaren of zelfs verbeteren.

Klik op onderstaande afbeelding voor een grotere weergave.

Certificaat-2016