Nieuwsbrief

Januari 2019

Qualivieuw 2018:

237 mensen hebben ons in het afgelopen jaar een cijfer gegeven tijdens een patiënttevredenheidonderzoek. Zij gaven ons gemiddeld een 8.8. Een mooi cijfer waar we erg blij mee zijn. Natuurlijk blijven we ons uiterste best doen om dit cijfer te evenaren of te verbeteren.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave van het certificaat.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pyschosomatische Fysiotherapie

Onze collega Inge van der Meer heeft pasgeleden haar Masteropleiding Psychosomatische Fysiotherapie afgerond. Dit is een drie jarige opleiding die gevolgd wordt na de reguliere fysiotherapie opleiding. 
De psychosomatisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in de lichamelijke klachten die voortkomen uit stress of spanning zonder duidelijke lichamelijke oorzaak. Dit soort klachten treden vaak op na bijvoorbeeld een traumatische gebeurtenis, ziekte of problemen in de privé-sfeer.

Valpreventie

Burgemeester Marcouch bezocht donderdag 17 januari onze praktijk. Hij woonde een valpreventiesessie bij en reikte de certificaten van deelname uit.
Een specifieke circuit training zorgt voor een betere balans, zodat het risico op vallen aanzienlijk afneemt. Ook valtechnieken op een speciale valmat komen aan bod.
Niet alleen levert dit gezondheidswinst op, ook sociaal is er winst te behalen. De kans op vereenzamen neemt toe wanneer ouderen niet meer het huis uit durven. 
In onze praktijk verzorgen Astrid Bunschoten en Sabien van der Lugt de valpreventie.